Knierevalidatie bij sporters is maatwerk!

Bij Fysiotherapie Schenkel zijn we van mening dat knierevalidatie bij sporters maatwerk is en moet zijn. Ieder persoon is uniek en daardoor het revalidatieschema ook. Bij Fysiotherapie Schenkel is knierevalidatie een specialisme. Maurice de Groot en Raoull Hoogendijk hebben zich de laatste jaren gespecialiseerd in het kniegewricht, waardoor er veel expertise is opgebouwd op het gebied van knierevalidatie.

Richtlijn en wetenschappelijk bewijs:

We hanteren waar mogelijk de KNGF-richtlijn of het best beschikbare wetenschappelijk bewijs van dit moment. Aan de hand van deze kennis wordt in samenspraak met jou, een persoonlijk knierevalidatieschema op maat gemaakt.

Fysiotherapie Schenkel gaat verder waar andere stoppen!

Bij knierevalidatie met sporters, zien we bij veel praktijken dat er vooral gefitnesst wordt. Wij zijn bij Fysiotherapie Schenkel van mening dat je als sporter ALTIJD zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid dient te trainen om optimaal fit te worden. Bij Fysiotherapie Schenkel noemen we dit sportspecifieke training. Deze trainingen bestaan uit fysieke belasting met een passende opbouw naar maximale sportprestatie.

Return to play:

We verzorgen de opbouw, testen (waar mogelijk), bieden veldwerk en overleggen met trainers, coaches en medische staf van jouw team of club tot en met het moment van return to play. Return to play betekent het moment van wedstrijdspecifieke training tot de uiteindelijke wedstrijd hervatting.

Sporten:

Wij hebben in de afgelopen jaren zowel persoonlijk als in de praktijk veel specifieke kennis en ervaring op het gebied van sport opgedaan. Denk hierbij aan sporten als: voetbal, korfbal, handbal, volleybal, hardlopen, synchroon zwemmen ect.

Sportmedisch Netwerk:

Doordat onze samenwerkingsverbanden warm zijn en wij in een breed sportmedisch netwerk participeren, weten we bij Fysiotherapie Schenkel overal de weg. Hierdoor hebben we korte lijntjes met diverse huisartsen, een sportarts, diverse orthopeden en een orthopedisch schoenmaker etc.

Vele (top-)sporters ging je al voor!

Fysiotherapie Schenkel werkt alleen met maatwerk, dat verdien je als sporter. Dat vind jij toch ook?! Bel voor een afspraak 010- 4516539 of mail naar info@fysioschenkel.nl.

 

Keynotes: voorste kruisband ruptuur, meniscusletsel, patellofemoraal pijnsyndroom, patella luxatie, spierzwakte, kraakbeenletsel, jumpersknee, osgood schlatter, synovitis, menisectomie, kijkoperatie, conservatief herstel, knierevalidatie

Show Buttons
Hide Buttons