Melanie-de-grootMélanie de Groot – Van de Velde

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut en Zwangerfit® docente

Mélanie wilde op jonge leeftijd al in de gezondheidszorg werken, omdat zij het contact hebben met en het zorgen voor mensen fijn vindt. Door het sporten in haar jeugd werd ook haar interesse gewekt in de bewegende mens. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat de patiënt zich begrepen voelt: “Een luisterend oor bieden en de patient het gevoel geven dat hij zich begrepen voelt is een belangrijke basis voor het behandelplan. Van daaruit kun je samen met andere fysiotherapeutische verrichtingen aan de slag gaan.”

Mélanie heeft de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam en is vrijwel gelijk doorgestroomd in opleiding Master in de Fysiomanuele therapie aan de Transfergroep Rotterdam. Tijdens het doen van deze laatste opleiding werd haar interesse gewekt in de bekkenregio. Mede hierdoor heeft zij doen besluiten de opleiding tot Zwangerfit docente bij Yvlo in Amsterdam te gaan doen.

Momenteel ziet zij in de praktijk bijna alle zwangere dames met lage rug en bekkenpijn syndroom. “Het is zo bijzonder om vrouwen in deze speciale fase in hun leven te mogen begeleiden.” Ondertussen schoolt zij zich nog steeds bij, met als speciaal aandachtsgebied voor de lage rug-, bekken- en bekkenbodemregio.

Mélanie is getrouwd met Maurice en samen hebben zij twee dochters en is de derde op komst. Zij legt regelmatig haar yogamat voor een yogasessie neer en wandelt graag met de hond.

BIG-registernummer: 89065958604 

Show Buttons
Hide Buttons