Sportfysiotherapie:

Met sporten heb ik een blessure opgelopen! Wat nu? Mag ik nog sporten of moet ik rustig aan doen? Wanneer kan ik weer beginnen? Wat kan ik er zelf aan doen?

Dit zijn één van de vele vragen die sporters zichzelf stellen als ze geblesseerd zijn geraakt. Bij fysio Schenkel hebben we een MSc sportfysiotherapeut (Raoull Hoogendijk) en fysiotherapeut met de aantekening sportrevalidatie (Maurice de Groot) welke wellicht juist nu uitkomst voor je kan bieden. De Sportfysiotherapeut heeft zich extra verdiept in de traingsleer en fysiologie wat er met het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe blessures kunnen ontstaan en worden voorkomen.

De sportfysiotherapeut die zich richt op sportrevalidatie behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening cq training nodig is om het ontstaan van een blessure te voorkomen.

De sportfysiotherapie richt zich behalve op behandeling van sportblessures ook op preventie en voorlichting.

Met de gerichte behandeling en adviezen kunt u uw training zo snel mogelijk hervatten. Bovendien kan herhaling van de blessure door preventie in de toekomst voorkomen worden. De training is sportspecifiek en functioneel. Zo nodig vindt er overleg plaats met andere partijen zoals een medisch specialist of trainer.

Vele (top)sporters gingen je al voor met een bevredigend resultaat namelijk sporthervatting!!

De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

Show Buttons
Hide Buttons